Vědomá firma vedená srdcem

Enneagram a emoční inteligence

Bezpečné prostředí

Ano, to je ono. Potřebujeme ho proto, abychom mohli otevřít sebe a svá srdce, svoje potíže, problémy a strachy v prostředí, kde se potkáte s tím druhým nebo se skupinou a bude tam bezpečno.
Je to prostředí, kde můžete být sami sebou, jak nejvíc to dokážete. Není tam soud ani tendence zlepšit vás, nemáte se hluboce zamyslet a hned něco změnit. Je tam přijetí toho, jak člověk je. Špatně či dobře.
VHLED

Bezpečné prostředí je zájem o druhého člověka, o to, jak se cítí, nasloucháme mu. Nejsou tu běžné rady a posuzování. Pozice oběti je laskavě nebo nelaskavě odhalena a popsána. V tomhle ráji také existuje negativní zpětná vazba. Budete se možná divit. Není to snadné, ale i „negativní zpětná vazba“ je přijata, protože je zde čistý úmysl s ochotou převzít odpovědnost za to, co jsem v tom způsobil já.
Bezpečné prostředí není „Sluníčkov“, tedy bezvýhradně pozitivní myšlení. Vytvořit a udržet bezpečné prostředí mezi partnery nebo ve skupině znamená obrovskou šanci.
Přijměte pocity druhého jako fakt, nevyčítejte, naslouchejte a nechte řeku téci. Zlost a smutek, nedůvěru akceptujte jako kameny v řece, které voda obteče a tím je akceptuje. Naslouchejte s otevřenou myslí a srdcem plným lásky. A všechno chce svůj čas.
Autor:Eva Velechovská
Médium:Facebook
Datum:17.07.2018