Vědomá firma vedená srdcem

Enneagram a emoční inteligence

Chyba v životě


Lidé si pomaloučku začínají uvědomovat spojitost mezi energií a naší pozorností.

Co víc, kam jde pozornost, tam investujeme energii a tam se odehrává náš život. 

Pozornost je spojována s tím, co chceme změnit, vytvořit, ale je pozoruhodné, jak často nevědomě věnujeme pozornost tomu, co je špatně.
Snad nás to naučili ve škole. Celý diktát napíšete dobře kromě jedné chyby. Chyba je červeně zatržená. Se všemi lidmi budete mluvit o chybě. To, co je dobře, je automatické, neviditelné, netvoří to život, protože tomu nevěnujeme pozornost. Život tvoří ta chyba.

VHLED

Věnujeme pozornost tomu, co v životě nechceme. Bolí nás záda, zub, nejede auto, špatně spíme, manžel včera nedodělal skříň. To vše jsou vlastně takové banální zatržené chyby, jako když chybí čárka nad slovem či vynechané písmenko. To stačí k tomu, že se necítíme dobře.

Žijeme životy, o kterých se mnoha lidem ani nesní. Žijeme v blahobytu, i když tomu říkáme nedostatek. A naštvaně míjíme dny, protože ve své mysli držíme tu „hrůzu“ která se nám děje.

Věnujeme pozornost tomu, co nechceme. Je to lidské, normální.

Je ovšem na zamyšlenou, zda je to dobré, když to děláme stále, každý den. Bojujeme s tím, co bychom chtěli a jak by to pro nás bylo lehké a krásné, ale teď mi to kazí záda a teď špatně zaparkované auto...

 
Autor:Eva Velechovská
Médium:Facebook
Datum:14.08.2018