Vědomá firma vedená srdcem

Enneagram a emoční inteligence

Nikdy si nenech namluvit...

Nikdy si nenech namluvit,
že za nic nestojíš, že nejsi v pořádku.
Nikdy si nenech namluvit, že svoji hodnotu si musíš zasloužit a vybojovat.
Nikdy si nenech namluvit, že pokud se zdá, že podle někoho nebo něčeho něco nezvládáš, že nejsi dost dobrý. Nikdo tě nemůže ponížit, znehodnotit, zkritizovat, pokud to neuděláš sám sobě.
Nikdy si nenech namluvit, že nejsi zázrak a novum tohoto života. JSI.

VHLED:

Lidská hodnota je něco, o čem se nediskutuje. Nemůže ti ji nikdo vzít ani dát. Je to tvoje světlo, které jsi dostal při zrození. Je to dar pro lidskou bytost obdařenou láskou i zoufalstvím, krásou i ošklivostí. Tvoje hodnota je nezměrná. Narodil ses a tím ovlivnil všechno kolem tebe, svět se změnil. To, o čem můžeš pochybovat, je tvůj výkon. Mohl jsi něco NĚKDY udělat lépe, jinak, jindy? Ano, možná ano. Určitě je možné výkon zlepšit. No a co?
Pouč se z chyb, převezmi odpovědnost, jdi se to naučit.
Nevzroste tím tvoje hodnota, ale tvoje sebeúcta a seberespekt. Jsou to zkušenosti, kterými jsi prošel. Zisk je odměna za riziko. Zkušeností se učíme
a získáváme víc jistoty, že věci zvládneme. 
To nic nemění na naší hodnotě.

Tohle světlo miluj, obdivuj, rozsvěcej a zvětšuj. To je láska milující lásku, bezpodmínečná, nekonečná a čistá láska. Tvoje hodnota jako světlo svítí. Tvoje světlo se projeví jako tvoje láska k sobě. Nenech si nikým nic namluvit.
Autor:Eva Velechovská
Médium:Facebook
Datum:01.02.2019