Vědomá firma vedená srdcem

Enneagram a emoční inteligence

Rodičovství je služba


Jakmile jsem se stala babičkou, vrátily se mi pocity a vzpomínky.

Rozhodli jste se mít děti? Co vás k tomu vedlo?

Někteří rodiče chtějí, aby jim děti naplnily život a měli koho milovat a být milováni. Rodičovství je potom o pěstování závislosti, boji o moc, vzrušených emocích a zoufalé snaze, aby si někdo nemyslel, že jsem špatný rodič. Děti bývají vystavovány, obdivovány.

Jiné děti zažívají tlak nespokojených a náročných rodičů. Slyšela jsem výkřik: „Deset let jsem se ti obětoval a ty teď chceš se sportem skončit? Co si to dovoluješ?“

Jiná varianta je rozhodnutí děti nemít, protože se nechci omezovat. Chci si svobodně žít svůj život.
Nebo taky to nemusí jít.

VHLED

Existuje možnost, že váš život je plný a spokojený a protože máte dost, jste ochotni nastoupit do nezištné a každodenní dlouholeté služby. Děti nejsou chápány jako „moje“ a nemají naplnit očekávání, sny a ambice.
Mohou být samy sebou.
Nejsou vedeny k tomu, aby poslouchaly, ale aby se naučily přemýšlet a otevřít svoje talenty. Je jim dána svoboda.
A rodič?
Služba je druh nabídky vlastních sil, zdrojů, toho nejlepšího pro někoho jiného, proto, aby mohl vstát a žít. Nic více, nic méně.

Co zasejete, to sklidíte. Dobrý charakter + dobrá rodina = dobrý život.

Nedávno mně zavolala pracující matka a řekla mi: „Evi, máme se krásně. Někdy je to moc náročné a děkujeme za pomoc našim rodičům, ale naše malá spokojeně roste a my z ní máme radost. Když jsem padala únavou, pomohla mi tvoje věta, že rodičovství je služba. Díky za ni."
Možná pomůže i vám.
Má to velký smysl.
Autor:Eva Velechovská
Médium:Facebook
Datum:02.07.2018