Vědomá firma vedená srdcem

Enneagram a emoční inteligence

Volba

Tolik důležitých rozhodnutí, která děláme ve svých životech, později označíme za méně šťastná, a to především v soukromí. Zvolíme si partnera
a v okamžiku volby, a tedy rozhodnutí, nedohlédneme, o čem všem jsme ve svém životě rozhodli a co jsme ovlivnili. Je to jakási víra v dobrou volbu.
Vybrat si společníka do firmy je také jakýsi druh manželství se stejnými důsledky a může to být zlom v životě. Nejdříve je potřeba ho získat a pak nutnost se ho zbavit.

Necháme se ukolébat vystupováním druhých lidí. Abychom druhé poznali, ptáme se na koníčky, na předchozí práci nebo partnery. Víme, co rád jí a jak se obléká. Jenže to je fasáda, která časem opadá.

VHLED

Nepoznali jsme je. Neznáme často ani sami sebe. Z jakého důvodu děláme to nebo ono. A je tu volba.
Pozornost společnosti při příležitosti dnešních voleb se soustředí na to, jak politik vypadá, jaké má politické zkušenosti, jestli krade, jak mluví a co dělal. Neznám je. Stojím zoufalá nad volebními lístky a informovaná volba nemůže proběhnout, protože nevím nic o tom, jací jsou to skutečně lidé. Je to ploché, povrchní a můj pocit, že nedohlédnu ani já, ani lidé. To, co za touto volbou bude v budoucnosti skryto, mě přivádí k mojí odpovědnosti.
Tak jsem si to dnes před prací znovu vyslechla v TV.  Píšu tento příspěvek, vrtím hlavou a necítím se v tom dobře. Rozhodně půjdu volit, ale volbu učiní pocit, intuice, směs naděje a nespokojených obav. Žádného z nich bych si za partnera nevybrala, nechci s nimi podnikat a musím některého chtít, aby rozhodoval o budoucnosti nás všech. No, nevím.
Autor:Eva Velechovská
Médium:Facebook
Datum:12.01.2017